Cvičení pánevního dna na podporu početí

Co dělat, když miminko nepřichází?

Metoda cvičení pánevního dna 3×3 Renaty Sahani je jako stvořená pro ženy, kterým se dlouhodobě nedaří otěhotnět. Pracuje totiž nejen v rovině fyzické, ale zároveň ošetří emoční zraněnívrátí ztracenou životní energii do pánve.

Čekání na miminko je tou nejkrásnější životní etapou partnerského života. Ne pokaždé to tak ale je. Někdy je cesta za vytouženým děťátkem hodně dlouhá a vyčerpávající. Žena se dostane do mašinerie lékařských vyšetření, zamlklých těhotenství a potratů, cvičí Mojžíšovou, zkouší hormonální jógu a všemožné doplňky stravy a bylinky. A výsledek? Únava, zmatek, strach, smutek a vztek na své vlastní tělo, protože nefunguje jak má.

Na první pohled se může zdát, že otěhotnět přirozenou cestou je stále větší problém. Důvodů je hned několik. Klíčovou roli hraje odkládání mateřství na pozdější dobu, životní styl, stres a v neposlední řadě také fenomén hromadného užívání hormonální antikoncepce. Centra asistované reprodukce rostou jak houby po dešti, úroveň lékařské péče v Česku je na velmi vysoké úrovni. Přesto je poměrně vysoké procento párů s diagnózou tzv. nevysvětlitelné neplodnosti.

Žena a muž jsou naprosto zdraví a lékaři si marně lámou hlavu, jak pomoct a marně hledají důvody, proč se nedaří. Problém je totiž často někde úplně jinde.

Metoda 3×3 tři je pro mou každodenní práci s klientkami výjimečná v tom, že pracuje na úrovni všech tří rovin: Fyzické, emoční a energetické. Dívá se na celou situaci komplexně a jemným způsobem navede ženy k podstatě jejich problému. Pod vedením Fertility kouče můžeme problém rovnou vyřešit a zpracovat.

Původní profesí jsem fyzioterapeutka, ale při každodenní práci se ženami jsem postupně zjišťovala, že jen fyzické cvičení nestačí. Sama jsem v té době měla vážné zdravotní komplikace a hledala jsem cestu, jak z toho ven. Na mých cestách po Indii se zrodil celostní systém, který pracuje s emočními zraněními – ano u žen se emoce ukládají v pánvi, a metodu jsem doplnila i o východní energetické systémy. Protože pánev je naším energetickým centrem. A když v pánvi chybí život, žena těžko otěhotní,“

Renata Sahani, autorka metody 3×3

SPD

Jak metoda 3×3 pomáhá v praxi otěhotnět?

Když je pánevní dno stažené

Pomocí fyzického, velmi jemného cvičení, se uvolní pánevní dno. Pozor dnešní žena nepotřebuje až tolik pánevní dno posilovat, ale naopak ženy, kterým se nedaří otěhotnět, mají pánevní dno spíše stažené. A bez relaxace není akce! Ženy často popisují tlak v pánvi, bolestivou kostrč, silný premenstruační syndrom, časté záněty močového ústrojí, nebo prožívají hotové peklo při menstruaci. To všechno ukazuje na problém v pánvi. Jak postupovat? Nejprve konkrétními technikami pánevní dno uvolníme, a až potom se pustíme do samotného cvičení metodou 3×3.

Když menstruační cyklus nefunguje, jak má…

Cvičení zároveň aktivuje hormonální systém. Rozproudí se činnost vaječníků a ty začnou produkovat přirozené hormony. Cvičení je účinné u žen, které vysadily hormonální antikoncepci, mají rozházený cyklus, nebo se menstruace zatím vůbec nedostavila.

Při otěhotnění hraje důležitou roli délka druhé části cyklu, tzv. luteální fáze. Pokud je krátká, embryo se nestihne usadit a při menstruaci odchází z těla ven. První volbou je nasadit hormonální léčbu, ta ale většinou organismus ještě zatíží a z praxe mám zkušenost, že cyklus srovná málokdy. Navíc mají ženy nepříjemné reakce, které souvisí s vedlejšími účinky hormonální léčby. A žena se točí v zamotaném kruhu, “ doplňuje Soňa Uhrová, Fertility Coach a lektorka Školy pánevního dna.

 Zenske ustroji

Pánevní dno jako emoční barometr

S pánevním dnem nepracujeme jenom jako se svaly, kterým se dá jen tak poručit. Bereme v úvahu vždy také psychosomatiku a emoce ženy v životní etapě, ve které se právě nachází. V pánvi jsou uložená těžká témata. Někdy je to nepříjemné gynekologické vyšetření, operační zákrok, těžký porod prvního potomka, nebo častá zamlklá těhotenství. To všechno si naše tělo pamatuje a na fyzické úrovni brání početí, aby nás uchránilo dalším zraněním na duši.

Pánevní dno jako pumpa životní energie

Když je pánevní dno stažené, neproudí do něj dech ani energie. A kde není život, nemůže vzniknout miminko. Konkrétními cvičeními a za pomocí dechu, pánev hezky rozproudíme. Metoda 3×3 vychází z východních technik, biosyntézy a z řady terapeutických technik, které pracují přes tělo. Řada moderních žen je dnes v mužské energii, pomocí cvičení najde žena cestu k sobě samé a znovuobjeví svoji ženskost. A to je pro mateřskou roli klíčové!

CO můžu udělat dál?

1. Přijít na kurz cvičení Metody 3×3 na podporu početí, termíny kurzů najdete ZDE.

Nejbližší termín 6. dubna 2019 v Praze

Kurz povede Fertility koučka Soňa UhrováFyzioterapeutka pánevního dna Lenka Chuchutová.

ghj

2. Pořídit si On-line Program

Ve kterém se dozvíte konkrétní metody a kroky, které ženám pomáhají otěhotnět:

        CHCI ZJISTIT VÍC

cover_ebook_koučink_pracovní_bez-pozadí-a-stínů_ořez

Ať je vaše cesta za děťátkem tím nejkrásnějším obdobím v životě ženy!

Ženám, kterým se dlouhodobě nedaří otěhotnět, přináším celostní přístup od metod přirozeného početí, přes výběr a postupy v centru asistované reprodukce, až psychické aspekty neplodnosti, www. kdyzmiminkoneprichazi.cz